Site Overlay

Over mij

Hi, ik ben Djimon Tete, oprichter van Tete Creative.

Creativiteit zit in mijn bloed, al jaren ben ik op verschillende manieren creatief actief.

Op de basisschool zocht ik altijd naar manieren om mijn werk op te vrolijken. Met welke methode kan ik mijn werk persoonlijker maken en meteen meer flair geven aan mijn werk.

Helaas kon ik hier niet al mijn creativiteit kwijt. Ik begon een zoektocht naar een betere manier om mezelf te uiten. In deze zoektocht werd ik professioneel danser.

Ik had alle mogelijkheid om mezelf te uiten. Van het uitzoeken van de perfecte muziek voor mijn choreografie tot lesgeven aan de nieuwe generatie entertainers. Jammer genoeg maakte een blessure een einde aan mijn carrière als danser, waardoor ik moest zoeken naar een nieuwe uitlaatklep.

Al snel ontdekte ik bloggen, wat me op het pad van tekstschrijven zette. Ik begon mijn studie ‘Media, Informatie en Communicatie’ (nu Creative Business) aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ik nog meer leerde over schrijven, videoproductie en redactioneel werk. Op de HvA specialiseerde ik me op tekstschrijven en conceptontwikkeling, om me zo veelzijdig te zijn in mijn werk.

Tijdens mijn studie liep ik stage bij XGN, waar ik dagelijks nieuws- en langere artikelen schreef. Ook heb ik stage gelopen bij Talpa Fictie (nu ITV Studios Netherlands Drama) waar ik schreef voor het programma ‘Komt Een Man Bij De Dokter’. Aan het begin van 2020 mocht ik weer terugkomen om te helpen met nog een seizoen.

Na mijn studie was het lastig om een baan te vinden, daarom heb ik ervoor gekozen nog een stage te lopen, om me verder te ontwikkelen. Deze kans kreeg ik bij HPB (Het PR Bureau), waar ik veel leerde over PR en marketing.

Nu is het tijd voor nieuwe avonturen en deze wil ik aangaan met mijn bedrijf Tete Creative.